nieuws

Sociaal plan Brink’s krijgt groen licht

Instroom

Sociaal plan Brink’s krijgt groen licht

De leden van CNV Vakmensen zijn akkoord met het sociaal plan bij Brink’s.

Dat blijkt uit een ledenraadpleging die de bond de afgelopen weken heeft georganiseerd. “De leden zijn akkoord met de uitkomst. Het sociaal plan is tweeënhalf keer beter dan wat er eerst op tafel lag”, zegt Peter de Ridder, onderhandelaar bij CNV Vakmensen. “Dat hebben de werknemers toch maar mooi met hun acties bereikt.”

Lees ook: Actievoeren is niet zinloos

Banen verdwijnen niet

Nu het sociaal plan rond is, kan Brink’s verder met de reorganisatie, zegt CNV. Een deel van de werknemers (ongeveer 350) blijft in dienst bij Brink’s. De grootste groep (ruim 600) moet op zoek naar ander werk. “Daar ligt nog steeds een grote zorg”, zegt De Ridder. “We willen graag dat velen van hen aan het werk kunnen blijven binnen de beveiligingsbranche. Maar het is helaas niet gelukt om hierover harde toezeggingen te krijgen van opdrachtgevers en beveiligingsbedrijven. We blijven dit de komende tijd goed volgen.”

De reden waarom Brink’s 600 banen moet schrappen is dat Rabobank en ABN Amro overstappen naar een andere geldtransporteur. Ook SNS heeft het contract met Brink’s opgezegd.

Reageer op dit artikel