nieuws

Sportende werknemer verdient meer

Instroom

Sportende werknemer verdient meer

Werknemers die regelmatig sporten krijgen meer salaris dan hun bankhangende collega’s.

Dat blijkt uit een Duitse studie van arbeidsonderzoeksinstituut IZA. Duitse mannen die minimaal eens per week sporten zouden er gemiddeld 5 procent meer op verdienen dan hun collega’s die dat niet doen. Voor vrouwen gold dat als zij op hun vijftiende al regelmatig sportten, zij in hun loopbaan zo’n 6 procent meer zouden overhouden. De resultaten gelden niet alleen voor Duitsland, maar ook voor andere landen. In sommige landen blijkt sporten zelfs tot 17 procent meer loon op te leveren.

Lees ook: Medewerkers met sportblessures: 4 rechtszaken

Verklaring van de onderzoekers is dat sporten werknemers productiever maakt. Het zorgt er bovendien voor dat ze beter met stress omgaan en het zou meer zelfdiscipline opleveren. Ook heeft sportend personeel meer uithoudingsvermogen en zijn het betere teamplayers op de werkvloer. Bovendien valt er een hele hoop te leren van topsporters, lees meer in het artikel Werknemers moeten presteren als topsporters.

Een kritische noot van de onderzoekers ie wel: wanneer werknemers sporten onder werktijd of er educatieve activiteiten voor skippen, levert dat ze een stuk minder op. Ook kan een te intensieve training de concentratie en effectiviteit van de werknemer verminderen.

 

 

Reageer op dit artikel