nieuws

Meer werkgevers failliet in maart

Instroom

Meer werkgevers failliet in maart

Het aantal failliete werkgevers steeg in maart. Vooral de handel en financiële dienstverlening waren de klos.

In maart werden er 614 organisaties failliet verklaard, 134 meer dan een maand eerder. Zo bericht het CBS donderdag. Grotendeels is die stijging toe te schrijven aan het feit dat maart een extra zittingsdag bevatte in vergelijking met februari. Zorgen hoeven we ons niet te maken, zegt het CBS. Ten opzichte van de piek medio 2013 ligt het aantal faillissementen nog steeds laag. Rond deze tijd vorig jaar daalde het aantal faillissementen langzaam.

TIP: Lees wat er met de loonbetaling gebeurt als uw organisatie failliet gaat op PW De Gids Vakbase. 

In vergelijking met maart vorig jaar steeg het aantal faillissementen ook: in 2015 waren dat er 88 meer. Weer om dezelfde reden: maart 2015 telde ook een zittingsdag meer dan maart 2014.

De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel en in de financiële dienstverlening, respectievelijk 111 en 87. Deze sectoren tellen overigens ook de meeste bedrijven. Relatief gezien behoren de bouw, horeca, en vervoer en opslag tot de bedrijfstakken waarin de meeste bedrijven failliet gaan. (ANP)

 

Reageer op dit artikel