nieuws

Extra geld om mbo’er klaar te stomen voor arbeidsmarkt

Instroom

Extra geld om mbo’er klaar te stomen voor arbeidsmarkt

Minister Bussemaker heeft een flink aantal projecten aangewezen die geld krijgen om mbo’ers beter aan te laten sluiten op de arbeidsmarkt

In totaal gaat het om zeventien initiatieven om het onderwijs beter te laten aansluiten op de arbeidsmarkt. Ze krijgen samen 43,5 miljoen euro om dat doel te bereiken. De onderwijsminister Jet Bussemaker heeft de projecten maandag aangewezen; het geld komt uit het regionaal investeringsfonds.

Het gaat er onder meer om om mbo-studenten al tijdens hun studie te laten werken met bepaalde technieken en methoden. Het idee is dat ze zo na hun examen beslagen ten ijs komen. Er zijn bijvoorbeeld zes projecten uitverkoren op het gebied van zorg en welzijn, maar ook veel techniekprojecten. De gekozen projecten zijn verspreid over het hele land, van Groningen en Helmond tot Den Haag.

Minister Bussemaker is blij met de voorstellen. “Alle ontwikkelingen die van invloed zijn op de arbeidsmarkt van morgen, zoals robotisering, maken het van het grootste belang dat juist in het mbo nieuwe kansen worden gecreëerd.” Het mbo moet daarop inspelen en vernieuwend zijn. “Deze voorstellen leveren daaraan een cruciale bijdrage.” De minister stelde 14,5 miljoen beschikbaar, het regionale bedrijfsleven en de regionale overheid de rest. (ANP)

Onderwijsaanbod mbo’er aangepast

Het potje met geld is niet het enige middel dat Bussemaker inzet om de kans op een baan voor mbo’ers te vergroten. Onlangs kondigde ze al aan dat het onderwijsaanbod wordt aangepast. Mbo’ers kunnen straks kiezen uit veel meer vakken, vaak gericht op werk in de regio.

 

 

 

Reageer op dit artikel