Het onderhandelingsresultaat, met Arriva, Veolia, Connexxion, Qbuzz, Syntus en EBS, geldt voor een jaar. Daarbij is een loonsverhoging afgesproken van 1,75 procent. Ook wordt de eindejaarsuitkering die iedereen volgens de cao krijgt meegenomen in de pensioenberekening.

De cao betreft 12.000 werknemers in het openbaar vervoer, aldus CNV Vakmensen. De bond legt het resultaat neutraal voor aan haar leden. ‘Wij hadden graag ook afspraken over scholing en behoud van personeel bij concessiewisselingen gemaakt. Dat was ook nog niet bespreekbaar’, zo verklaarde de woordvoerder.

Eind april maakte CNV bovendien ook afspraken met busmaatschappij Arriva om de veiligheid van de chauffeurs te verbeteren door de geldlades uit de bus te bannen. Contant betalen is dan niet meer mogelijk. De partijen noemden de veiligheidsmaatregel een ‘duidelijk signaal naar andere vervoersmaatschappijen’. (ANP)