nieuws

Bereken premiekorting met digitale calculator

Instroom

Werkgevers die arbeidsbeperkte werknemers of mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt in dienst willen nemen, kunnen met een digitale calculator de financiële tegemoetkomingen per werknemer berekenen.

Bereken premiekorting met digitale calculator

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de calculator gelanceerd in samenwerking met de Belastingdienst en UWV.

Werkgevers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen of houden hebben recht op financiële ondersteuning: premiekortingen, lage-inkomensvoordeel (LIV) en loonkostensubsidie, die kan oplopen tot maximaal € 19.000 structureel per jaar.

In 2016 lanceerde staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) de regelhulp premiekortingen en LIV. Hiermee kunnen werkgevers bepalen of ze recht hebben op premiekortingen. Met de nu gelanceerde calculator kunnen werkgevers nu ook eenvoudig zelf de hoogte van de financiële tegemoetkomingen per werknemer berekenen.

De calculator is te vinden op: https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/premiekortingencalculator

De regelhulp is te vinden op: https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/premiekortingen/

Reageer op dit artikel