nieuws

Chocolade dildo als kerstpakket

Instroom

Chocolade dildo als kerstpakket

Het einde van het jaar nadert. Dat is niet alleen de tijd van het kerstpakket, maar vooral ook van onderzoeken naar het het kerstpakket. En de vreemde dingen die er soms in zitten.

Smaken verschillen en dat geldt ook voor het kerstpakket. Dat zou misschien kunnen verklaren waarom sommige mensen op zijn zachtst gezegd verbaasd reageren wanneer ze het kerstgeschenk uitpakken.

Opmerkelijke kerstgeschenken

De website Acties.nl ondervroeg 1.115 Nederlanders over het kerstpakket. Vince Franke van Acties.nl, zegt dat werkgevers niet altijd de juiste snaar weten te raken. “Sommige werkgevers wisten het wel heel bont te maken, zo kreeg een ondervraagde condooms en glijmiddel in zijn kerstpakket. Drie anderen kregen een dildo; waarvan een van chocolade.”

Andere opmerkelijke geschenken waren een kilo mosterd, een boek met recepten uit de gevangenis en een memoryspel met de foto’s van de managers.

Jongere hecht aan kerstpakket

Vooral jonge werknemers lijken waarde te hechten aan een kerstpakket. Hoewel uit eerder onderzoek bleek dat Nederlandse werknemers het kerstgeschenk als niets meer dan een aardigheidje beschouwen, hechten volgens deze laatste enquête jongeren wel degelijk waarde aan de attentie. 25 procent van de jongeren zegt minder gemotiveerd te zijn om zijn werk goed te doen wanneer ze geen kerstpakket krijgen.

Arbeidsethos oudere werknemers

Oudere werknemers laten hun arbeidsethos veel minder afhangen van het al dan niet ontvangen van een kerstpakket. 12 procent van de werknemers van vijftig jaar en ouder is zonder het kerstgeschenk minder productief. Van de zestigplussers werkt slechts 8 procent minder hard als de baas zijn waardering niet toont door middel van een cadeau.

Harde contanten

Hoe zeer het traditionele kerstpakket ook wordt gewaardeerd, de ondervraagden komen nergens zo van in de kerststemming als van harde contanten of vrije tijd.  55 procent van de Nederlanders krijgt het liefst geld en zeven op de tien Nederlanders verkiezen een extra vrije dag boven een kerstpakket.

 

Reageer op dit artikel