12 tips om millennials te werven

Organisaties die jonge talentvolle medewerkers aan zich willen binden, moeten zorgen dat het bedrijf 'millennialproof' is. Dat betekent onder andere een informele werkomgeving, met veel humor, diversiteit en veel mogelijkheden om samen te werken met generatiegenoten.

12 tips om millennials te werven

Een competitieve cultuur? Focus op harde targets? Millennials maak je er niet gelukkig mee. Meer dan voorgaande generaties zijn zij gericht op het creëren van een ‘zinvol bestaan’.

De juiste toon vinden

Wie millennials – ook wel Generatie Y genoemd – wil werven, moet dus de juiste toon weten te vinden. Zie het sollicitatiegesprek niet als een vraaggesprek, maar als mogelijkheid om wederzijds te verkennen of er een klik is.

Ontwikkelingsmogelijkheden

Ga in zowel de vacaturetekst als tijdens het eerste gesprek al duidelijk in op de ontwikkelingsmogelijkheden binnen het bedrijf. Door de economische crisis beseffen de millennials terdege dat vaardigheden vluchtig zijn. Zij willen zich blijven ontwikkelen zodat ze niet over vijf jaar overbodig zijn.

Ook millennials willen goed salaris en vaste baan

De wens om bij te dragen aan een betere wereld en tot een zinvol bestaan te komen, betekent niet dat de millennials helemaal niet materialistisch zijn. Een goed salaris en uitzicht op een vaste baan vinden ook de jonge talenten belangrijk.

12 tips voor het werven van millennials

Door de vergrijzing verdwijnt kennis uit de organisatie. Het is voor veel organisaties daarom van levensbelang om jonge talentvolle medewerkers te vinden en te binden. Hoe kunnen zij ervoor zorgen dat zij aantrekkelijk zijn voor millennials? 12 tips:

  1. Zorg dat de organisatie millennialproof is;
  2. Leg in een vroeg stadium contact;
  3. Mijd clichés in vacatureteksten;
  4. Vraag jongeren om mee te schrijven aan de vacatureteksten;
  5. Wervende video? Bied een reëel inkijkje in de organisatie;
  6. Laat individuele medewerkers het visitekaartje van de organisatie zijn;
  7. Toon de werkvloer;
  8. Schets een duidelijk toekomstperspectief in de wervingscampagne;
  9. Reageer snel op sollicitaties;
  10. Zie het sollicitatiegesprek niet als een vraaggesprek;
  11. Onderschat het belang van salaris niet;
  12. Maak in de vacaturetekst duidelijk dat medewerkers continu worden gecoacht.


Meer weten? Visma licht alle 12 aandachtspunten voor het werven van millennials nader toe in een gratis whitepaper. Klik hier om deze gratis whitepaper te downloaden

Kinderopvangtoeslag: dit moet je als werkgever weten

Kinderopvangtoeslag: dit moet je als werkgever weten

Werkende ouders kunnen dit jaar gemakkelijker aanspraak maken op kinderopvangtoeslag. Waar zijn je werknemers met jonge kinderen op dit moment aan toe?

Overname? Dit is wat er geldt voor uitzendkrachten

Overname? Dit is wat er geldt voor uitzendkrachten

Bij een overgang van onderneming, wat er geldt er dan voor uitzendkrachten? Gaan zij ook mee over?

Wijziging Participatiewet: meer uniformiteit

Wijziging Participatiewet: meer uniformiteit

De Participatiewet is aangepast om belemmeringen bij werkgevers weg te nemen. Daardoor moet het makkelijker worden om iemand met een arbeidsbeperking aan te nemen. Zo moet het aanvragen van subsidies of hulpmiddelen bij elke gemeente hetzelfde zijn.

AOW-leeftijd in 2028 met drie maanden omhoog

AOW-leeftijd in 2028 met drie maanden omhoog

In 2024 tot 2027 staat de AOW-leeftijd op 67. Carola Schouten (ChristenUnie), minister van Pensioenen, laat nu in een Kamerbrief weten dat de AOW-leeftijd vanaf 2028 op 67 jaar en drie maanden komt te staan.

De cruciale rol van HR bij nieuwe inrichting werkgeverschap

De cruciale rol van HR bij nieuwe inrichting werkgeverschap

Demografie, technologie, globalisering, samenleving en energie zijn de vijf krachten die de arbeidsmarkt de komende jaren zullen beheersen. Centraal Beheer wil met Open Netwerk daarop voortbouwen. Tom van Disseldorp en Noor Kok doen verslag.

Prinsjesdag 2022: 'Werk moet aantrekkelijker worden'

Prinsjesdag 2022: 'Werk moet aantrekkelijker worden'

Wat zijn de gevolgen van Prinsjesdag 2022 voor werkenden en werkgevers? Bij veel maatregelen staat vooral het financieel aantrekkelijker maken van werken centraal, zegt Christian Klein, adviseur Inkomensverzekeringen en duurzame inzetbaarheid bij...

WW-regeling op de schop: een overzicht

WW-regeling op de schop: een overzicht

Rutte IV wil de de WW gaan aanpassen en de verschillen tussen vast en flex verminderen. Doel is om zo de interne flexibiliteit en wendbaarheid van bedrijven te vergroten. Hoe ziet de regeling eruit en wat zijn de huidige regels voor de WW?

'Pensioencommunicatie hoort bij goed werkgeverschap'

'Pensioencommunicatie hoort bij goed werkgeverschap'

Pensioen is de duurste secundaire arbeidsvoorwaarde. Het is zonde als je je werknemers hier niet goed over informeert. "Zodra ze weten wat het inhoudt, vliegt de waardering voor de werkgever omhoog", zegt Hugo van Kuijeren van VLC & Partners.