congres

Organisatie & Strategie

25 september | Privacy voor HR

Thema: privacy

Soort congres: Congres

Prijs: €450

Is uw organisatie goed beschermd? De afgelopen jaren zijn er verschillende datalekken prominent in het nieuws gekomen. Zo zijn laptops en USB-sticks kwijtgeraakt en zijn wachtwoorden op straat komen te liggen. Deze ontwikkelingen leiden tot aanscherpingen in de wet- en regelgeving, de grotere taak voor de ‘privacy waakhond’ en de introductie van hogere boetes.

25 september | Privacy voor HR

Ook uw organisatie komt onder het vergrootglas te liggen van de Autoriteit Persoonsgegevens. Veelgehoorde uitspraken de afgelopen periode waren: “2018 wordt het jaar van de waarheid voor diverse bedrijven”, “Als jouw bedrijf de zaken niet op orde heeft, ga je ten onder”.

Als HR-professional heeft u dagelijks te maken met privacygevoelige gegevens, denk aan:

  • personeelsdossiers
  • verzuimgegevens
  • beoordelingsformulieren
  • telefoon- en e-mailgegevens
  • salarisadministratie

Aan de bak
De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) geldt vanaf 25 mei 2018 in de hele EU. De regels zijn aanzienlijk scherper geformuleerd dan in de oude nationale privacywetgeving. Het is belangrijk dat u precies weet hoe u met de wijzigingen om moet gaan en wat uw organisatie moet doen om flinke boetes te voorkomen. HR moet zorgen dat zijn zaken op orde zijn, geen geringe taak gezien de grote hoeveelheid gevoelige gegevens die u beheert. U moet echt nu aan de slag.

Meer informatie & inschrijven

Reageer op dit artikel