congres

Organisatie & Strategie

14 december | Congres de nieuwe Privacy wetgeving

Thema: privacy

Soort congres: Congres

Prijs: €450

Is uw organisatie goed beschermd? De afgelopen jaren zijn er verschillende datalekken prominent in het nieuws gekomen. Zo zijn laptops en USB-sticks kwijtgeraakt en zijn wachtwoorden op straat komen te liggen. Deze ontwikkelingen leiden tot aanpassingen in de wet- en regelgeving, de grotere taak voor de ‘privacy waakhond’ en de introductie van hogere boetes.

14 december | Congres de nieuwe Privacy wetgeving

Ook uw organisatie komt onder het vergrootglas te liggen van deze Autoriteit Persoonsgegevens. Veelgehoorde uitspraken de afgelopen periode waren dan ook: “2018 wordt het jaar van de waarheid voor diverse bedrijven”, “Als jouw bedrijf de zaken niet op orde heeft, ga je ten onder”.

Als HR professional heeft u dagelijks te maken met privacygevoelige gegevens, denk aan:

  • personeelsdossiers
  • verzuimgegevens
  • beoordelingsformulieren
  • telefoon- en e-mailgegevens
  • salarisadministratie

Aan de bak
De algemene verordening gegevensbescherming regels (AVG) gaat in op 25 mei 2018 en geldt dan in de hele EU. De regels zijn aanzienlijk scherper geformuleerd dan in de oude nationale privacywetgeving. Het is belangrijk dat u precies weet hoe u met de wijzigingen om moet gaan en wat uw organisatie moet doen om flinke boetes te voorkomen. HR moet zorgen dat zijn zaken op orde zijn, geen geringe taak gezien de grote hoeveelheid gevoelige gegevens die u beheert. U moet echt nu aan de slag.

Hoogste tijd om te checken of in uw organisatie de privacyzaken op orde zijn:

  • hoe voldoet u op een doeltreffende manier aan de nieuwe regels?
  • wat mag wel en wat mag niet in het personeelsdossier?
  • hoever kunt u gaan met controles en hoe waarborgt u daarbij de privacy?
  • hoe gaat u om met alle medewerkersgegevens?

Op het congres De nieuwe Privacywetgeving passeren alle veranderingen die HR raken de revue.

Programma & inschrijven

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels