nieuws

‘Overstap naar brede p&o-rol bevalt goed’

Organisatie & Strategie

‘Overstap naar brede p&o-rol bevalt goed’

Wie geven er gezicht aan hrm? IntermediairPW portretteert elk nummer een opmerkelijke collega uit HRbase, het grootste online netwerk voor p&o’ers in Nederland.

Hoe ziet uw werkdag er vandaag uit?
‘Ik kijk naar verbeteringen in de samenwerking met de Arbodienst om zo het ziekteverzuim beter beheersbaar te krijgen. Ook bereid ik een gesprek voor met een p&o-adviseur van het Astma Fonds. We willen onze kennis delen en wellicht een intervisiegroep starten voor p&o’ers binnen gezondheidsfondsen.’

Loopbaan tot nu toe?
‘Na mijn studie Personeel en Arbeid heb ik acht jaar lang als recruiter gewerkt bij grote bedrijven, tussendoor ben ik een jaar op wereldreis geweest. In januari heb ik een flinke overstap gemaakt van recruitment naar een brede p&o-rol, ik wilde mijn studie meer tot zijn recht te laten komen. Ik werk nu voor het eerst bij een non-profitorganisatie, en dat bevalt goed.’

Waar trots op?
‘Bij Getronics heb ik eens een open dag met speeddaten georganiseerd. Het was een groot succes: binnen korte tijd haalden we veel nieuwe werknemers binnen.’

Grootste blunder?
‘In een vorige functie moest ik iemand headhunten die Mark heette. Het was een hele kunst om telefonisch langs de secretaresse te komen. Toen ik hem eindelijk sprak, vertelde ik uitgebreid over de functie waarvoor ik hem wilde interesseren. Aan het eind van het gesprek bleek ik de verkeerde Mark te spreken: het was diens baas en hij was not amused. De les was dat ik mijn werk nog secuurder moest voorbereiden.’

Waarvoor gebruikt u HRbase?
‘Ik gebruik het forum en heb net een vraag gesteld over de voor- en nadelen van een opzegtermijn van een of twee maanden. Hierop kreeg ik meteen bruikbare antwoorden van onder meer een advocaat.’

Reageer op dit artikel