nieuws

‘Ik ben hier aan het pionieren’

Organisatie & Strategie

‘Ik ben hier aan het pionieren’

Wie geven er gezicht aan hrm? IntermediairPW portretteert elk nummer een opmerkelijke collega uit HRbase, het grootste online netwerk voor p&o’ers in Nederland.

Hoe ziet uw werkdag er vandaag uit?
‘Ik zet een studiekostenregeling op. Scholing wordt nu individueel geregeld, maar we willen onze hr-processen professionaliseren zodat het beleid minder ad hoc is. Daarnaast werf ik flexibele krachten uit diverse landen. U-Trax lokaliseert games. Onze buitenlandse medewerkers testen of de vertaling goed is en in de game past.’

Via welke stappen bent u op deze plek beland?
‘Ik heb de meao gedaan en kwam eind jaren tachtig als ondersteunende medewerker op een personeelsafdeling terecht. De p&o-kant vond ik zo interessant dat ik in de avonduren hbo personeel en arbeid erbij ging doen. Hierna werd ik senior adviseur, totdat ik vorig jaar gevraagd werd als hr-manager bij U-Trax. Ik ben hier aan het pionieren, want er was nog geen aparte p&o-afdeling.’

Wat zijn de mindere momenten uit het vak?
‘Als medewerkers onvrijwillig moeten vertrekken. Ik probeer hen niet met een slecht gevoel weg te laten gaan. Dat doe ik door goede nazorg te geven. Soms kan ik als vraagbaak of referent optreden en nuttige contacten leggen voor vertrekkers.’

Wat was een leermoment?
‘Ik was een keer aanwezig bij een slechtnieuwsgesprek dat een leidinggevende moest voeren. Dat ging de verkeerde kant uit, men begreep elkaar niet meer. Toen heb ik het gesprek een andere kant uitgestuurd en ben te veel op de stoel van de leidinggevende gaan zitten. Dat zal ik niet meer zo snel doen. Je kunt bijvoorbeeld ook een pauze inlassen, zodat de gesprekspartners even kunnen bijkomen.’

Waarvoor gebruikt u HRbase?
‘Om informatie uit te wisselen. Ik check regelmatig de Vraagbaak. Die is extra handig voor mij, aangezien ik hier de enige hr-professional ben.’

Reageer op dit artikel