nieuws

‘Blijf zakelijk, ook als je iemand wilt helpen’

Organisatie & Strategie

‘Blijf zakelijk, ook als je iemand wilt helpen’

Wie geven er gezicht aan hrm? IntermediairPW portretteert elk nummer een opmerkelijke collega uit HRbase, het grootste online netwerk voor p&o’ers in Nederland.

Hoe ziet uw werkdag er vandaag uit?
‘Vandaag heb ik een afspraak met een externe relatie over een cursus voor de medewerkers van onze dertien dierenklinieken. Verder moet ik een paar arbeidsovereenkomsten opstellen. De rest van de dag wordt gevuld door ad hoc zaken.’

Via welke stappen bent u op deze functie beland?
‘Na de hbo-opleiding Personeel & Arbeid startte ik bij het toenmalige Arbeidsbureau. Daarna heb ik als intercedent bij verschillende uitzendbureaus gewerkt en stapte uiteindelijk over naar de Sociale Dienst als consulent en vervolgens als personeelsfunctionaris. De volgende stap was de Dierenzorggroep, waar ik nu een jaar werk.’

Mooiste prestatie?
‘Ik heb een webbased roosterprogramma geïmplementeerd. Locaties kunnen nu van elkaar de personele bezetting zien en erop inspelen. Dus als er ergens geen dierenarts aanwezig is, kan er eentje worden gevraagd van een locatie waar er op dat moment twee zijn.’

Leermoment?
‘Blijf zakelijk, ook als je een medewerker wilt helpen. Ik heb ergens gewerkt waar een medewerker betaald verlof kreeg om voor haar ernstig zieke man te zorgen. De focus was zo gericht op haar willen ondersteunen, dat vergeten was er voorwaarden aan te stellen. Toen haar man na een paar maanden overleed, durfde helemaal niemand meer te beginnen over terugkeer op de werkvloer. Uiteindelijk vond er toch een gesprek plaats en begon de vrouw na anderhalf jaar thuis met reïntegreren. Hadden we haar beter begeleid en zakelijker opgetreden, dan was de drempel om terug te keren voor haar nooit zo hoog geworden.’

Waarom lid van HRbase?
‘Als enige p&o’er in dit bedrijf kan ik hier met niemand sparren over onderwerpen uit mijn vakgebied. Op HRbase kan ik advies vragen, ik zie het als een soort collegiaal overleg.’

Reageer op dit artikel