nieuws

Bijna alle ambtenaren roddelen

Organisatie & Strategie

Bijna alle ambtenaren roddelen

Vier op de vijf ambtenaren roddelen over collega’s. Dat blijkt uit een enquête van InOverheid.nl. Vooral een slechte werkhouding levert gesprekstof op.

Vrijwel alle gepeilde ambtenaren (97 %) zeggen dat er bij hen op de afdeling geroddeld wordt. Hiervan geeft 23 % aan dat het vaak voorkomt. De populairste onderwerpen zijn: slechte werkhouding (77 %), blunders (32 %), slijmen bij de baas (24 %), het privé leven van een collega (23 %) en het uiterlijk van een collega (13%).
Vooral vrouwen vinden uiterlijk en liefdesleven interessante onderwerpen. Mannen vinden het leuk om blunders te bespreken. Klinisch psycholoog Marc Verbraak vermoedt dat ambtenaren evenveel roddelen als andere werknemers. Het is een uitlaatklep om irritaties te lozen. Bovendien halen roddelende collega's de onderlinge banden aan.

Reageer op dit artikel