nieuws

CNV lanceert gedragscode sociale media

Organisatie & Strategie

CNV lanceert gedragscode sociale media

Het CNV heeft richtlijnen ontwikkeld voor het gebruik van sociale media als Facebook en Twitter. De gedragscode geldt voor de eigen medewerkers, maar ook andere bedrijven kunnen er hun voordeel mee doen, aldus de bond.

Sociale media kunnen veel voordelen bieden voor een organisatie, maar ook veel schade aanrichten.
Het gebruik ervan zorgt vaak tot veel discussie op de werkvloer. Veel bedrijven vragen zich bijvoorbeeld af of ze hun medewerkers wel moeten laten twitteren over het werk.

Het CNV is van mening dat werknemers vertrouwelijke informatie niet ongevraagd mogen publiceren. Leidinggevenden dienen afspraken te maken met hun medewerkers om misverstanden te voorkomen. Medewerkers van het CNV mogen gebruik maken van sociale media zolang het niet ten koste gaat van het werk. Op de website van de bond kunnen geïnteresseerde werkgevers de complete gedragscode overnemen.

 

Reageer op dit artikel