nieuws

HRM’ers worden steeds commerciëler

Organisatie & Strategie

HRM’ers worden steeds commerciëler

Hooggeplaatste HRM'ers zullen in de toekomst steeds vaker ook commerciële taken op zich nemen, omdat ondernemingen inzien dat mensen de sleutel vormen betere bedrijfsresultaten. Dat voorspelt Karen McCormick, vice president HR van Kellogg's Europe.

In People Management zegt McCormick: 'Voorheen was het heel wat wanneer HR was vertegenwoordigd in de raad van bestuur. De trend is nu om zakelijk leiders te hebben die geweldige leiders van mensen zijn. Dat is een goede ontwikkeling.'

Zorgen dat ondernemingen het beste uit hun mensen halen is volgens McCormick de kerntaak van HR, omdat er een grens is aan wat je kunt bereiken door technologische ontwikkelingen. Het verschil moet worden gemaakt door mensen te inspireren tot grootse prestaties. 'Op geen enkele andere manier kun je de resultaten anders opstuwen.'

Reageer op dit artikel