nieuws

‘Ik ken zelf de emotie van het ontslag’

Organisatie & Strategie

‘Ik ken zelf de emotie van het ontslag’

Wie geven er gezicht aan hrm? IntermediairPW portretteert elk nummer een opmerkelijke collega uit HRbase, het grootste online netwerk voor p&o’ers in Nederland.

Hoe ziet uw werkdag er vandaag uit?
‘Vandaag regel ik vergunningen voor een expat die naar Nederland komt. Later op de dag heb ik een afspraak met een medewerker voor een advies over pensioenwaardeoverdracht. De rest van de dag beantwoord ik vragen waar onze lokale hr-adviseurs niet direct een antwoord op hebben.’

Via welke stappen bent u in deze functie beland?
‘Na mijn studie facilitaire dienstverlening werd ik intercedente bij Randstad Uitzendbureau. Tijdens dit dienstverband heb ik arbeidsrecht gestudeerd, aangevuld met andere p&o-gerelateerde opleidingen. Daarna werd ik benaderd door een grootmetaalbedrijf voor de functie van personeelsfunctionaris. Zes jaar na deze overstap werd ik in een grootscheepse reorganisatie ontslagen en vond ik de baan die ik nu heb.’

Mooiste prestatie?
‘Mijn opleiding tot pensioendeskundige. Het is behoorlijk taaie kost met veel cijferwerk, wetgeving en overgangsregeling op overgangsregeling. Ik was trots dat ik het gehaald had. Mensen weten mij te vinden als pensioendeskundige, en op dit gebied geldt: soms kun je met heel weinig informatie mensen al erg blij maken.’

Wat was een leermoment?
‘Doordat ik zelf een keer mijn baan heb verloren als gevolg van een bedrijfssluiting, denk ik dat ik er beter in ben geworden om mensen te begeleiden naar het einde van hun baan. Ik ken de emotie van het ontslag en de wereld van UWV en juristen nu uit eigen ervaring.’

Waarom bent u lid van HRbase?
‘Soms heb ik behoefte aan aanvulling uit de praktijk van anderen of antwoord op wat-als-vragen.’

Reageer op dit artikel