nieuws

‘Social media kans voor bedrijven’

Organisatie & Strategie

‘Social media kans voor bedrijven’

Social media vormen een uitdaging voor bedrijven. Hun reputatie kan op internet worden gemaakt of gekraakt. Bovendien zitten sommige werknemers regelmatig in de tijd van de baas te ' facebooken' of te 'twitteren'. Bedrijven als KPN en AkzoNobel denken na over een code voor het gebruik van social media door werknemers. Hoe gaan bedrijven om met de opkomst van social media? Vijf vragen aan Jeroen voor 't Hekke, die ondernemingen adviseert bij het omgaan met social media.

Bieden social media niet juist een kans voor veel bedrijven?
'Ik vind van wel. Je kunt snel en kort een bericht de wereld in sturen, maar ook bijvoorbeeld meningen van anderen peilen. Bedrijven moeten er de kansen van zien en het niet als bedreiging zien. In plaats daarvan moeten ze er slim mee omgaan.' (ANP)

Reageer op dit artikel