nieuws

Akzo wil witte-mannenbolwerk doorbreken

Organisatie & Strategie

Akzo wil witte-mannenbolwerk doorbreken

‘Van iedere twee vacatures mag er maximaal eentje door een westerse man worden ingevuld. De andere vacature is voor een vrouw of een niet-westerse allochtoon.’

Dat zei AkzoNobel-topman Hans Wijers in Londen afgelopen dinsdag tijdens de presentatie over de strategie voor de komende jaren. De verfproducent hiermee wil haar personeelsbestand aanpassen aan de steeds internationalere markt. Doelstelling is dat in 2015 20% van de hoogste bestuurslagen uit vrouwen en niet-westerse allochtonen bestaan. Het doorbreken van het witte-mannenbolwerk lijkt een trend. Ook Philips-topman Gerard Kleisterlee kwam onlangs ook met deze oproep, zo meldt De Financiële Telegraaf.

Reageer op dit artikel