nieuws

Ceo die reorganiseert verdient meer

Organisatie & Strategie

Ceo die reorganiseert verdient meer

Hoe meer medewerkers een ceo ontslaat, hoe meer hij verdient. Ontslagrondes zorgen voor grotere winsten het jaar daarop en dus voor een hoger salaris van de topman.

Deze conclusie trekt de Amerikaanse Institute for Policy Studies op basis van onderzoek onder de top-500 van grootste bedrijven in Amerika. Deze, volgens zakenblad Management Team, ‘linkse' denktank stelde vast dat bij de top-500 van Amerikaanse ondernemingen in totaal bijna 697.448  mensen zijn ontslagen in de periode tussen november 2008 en april 2010. Driekwart hiervan komt voor rekening van slechts vijftig bedrijven. En juist bij deze vijftig fors reorganiserende bedrijven verdiende de ceo gemiddeld 42% meer dan zijn collega-topman/vrouw elders.

Het Institute for Policy Studies stelde ook vast dat de meeste van deze zakenmannen forse inkrimpingen in het personeelsbestand aankondigden juist op het moment dat er positieve bedrijfsresultaten werden geboekt. De vijftig ‘ontslagbedrijven' boekten in 2009 gemiddeld 44% meer winst.

 

Reageer op dit artikel