nieuws

Directeur Stena Line beledigt personeel

Organisatie & Strategie

Directeur Stena Line beledigt personeel

Directeur Pim de Lange van veerdienst Stena Line ligt in het Verenigd Koninkrijk onder druk van transportvakbond RMT. De bestuurder noemde in het Nederlandse blad Transport de Engelse zeevarenden ,,types met dikke buiken en onder de tattoo's''. Bij het bedrijf werkt voornamelijk Brits, Nederlands en Filipijns personeel.

De Lange heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en aangegeven de inbreng van de Britse, Nederlandse en Filipijnse medewerkers enorm te waarderen. Hij zegt, aldus een woordvoerder, verkeerd geciteerd te zijn door het blad. Vakbond RMT eist echter dat hij zijn woorden volledig intrekt.

In het blad Transport gaat bestuurder De Lange in op een campagne van transportbonden tegen het uitbuiten van goedkopere Aziatische zeevarenden. Volgens De Lange is de campagne ingegeven door een ,,vies spelletje'' van RMT, die buitenlandse zeevarenden zou willen weren terwijl er ook in Engeland nauwelijks zeevarenden te vinden zijn. ,,Tenzij je types met dikke buiken en onder de tattoo's waar geen land mee te bezeilen valt, aan boord van je schepen wilt hebben'', zo citeerde Transport de topman.

Reageer op dit artikel