nieuws

‘Luchtvaart heeft een miljoen mensen nodig’

Organisatie & Strategie

‘Luchtvaart heeft een miljoen mensen nodig’

De luchtvaartindustrie heeft de komende twintig jaar zeker een miljoen nieuwe mensen nodig. Dat stelt de HR directeur van Boeing International in People Management.

De sector wil groeien en meer groene technologieën ontwikkelen, zegt Scott Drach. Daarvoor zijn ingenieurs, piloten en onderhoudsmedewerkers nodig. Wereldwijd gaat het om ongeveer een miljoen mensen in de komende twintig jaar. 
Drach maakt zich daarom zorgen over het aantal ingenieurs dat jaarlijks afstudeert in de Verenigde Staten en andere landen. In People Management erkent Drach dat er nog geen sprake is van een crisissituatie, maar hij voorspelt dat internationale concurrentie om technische toptalenten binnen vijf tot tien jaar zal escaleren.

Reageer op dit artikel