nieuws

‘Mensen komen nu sneller naar P&O toe’

Organisatie & Strategie

Wie geven er gezicht aan hrm? IntermediairPW portretteert elk nummer een opmerkelijke collega uit HRbase, het grootste online netwerk voor p&o’ers in Nederland.

‘Mensen komen nu sneller naar P&O toe’

Hoe ziet uw werkdag er vandaag uit?
‘Zo aan de vooravond van mijn vakantie moet ik mijn takenlijst wegwerken en werk overdragen aan de personeelsfunctionarissen. Tussendoor schrijf ik een paar brieven en handel ik ad hoc zaken af. Als laatste heb ik vandaag een presentatie.’

Via welke stappen bent u op deze functie beland?
‘Vanaf de stageperiode van mijn p&o-opleiding werkte ik parttime. Na het afstudeerjaar ben ik dat blijven doen om Algemene Sociale Wetenschappen te kunnen studeren aan de universiteit. Nadat ik dit had afgerond, werkte ik vier jaar als kwaliteitsmanager en had uiteindelijk kwaliteit, personeel en salarisadministratie onder mijn hoede. Ik wilde terug naar waar ik voor ben opgeleid en stapte twee jaar geleden over naar mijn huidige functie.’

Wat is uw mooiste prestatie?
‘Door een stukje omvorming, komt p&o nu eerder in de organisatieprocessen in beeld. Hierdoor zijn we dingen voor. Mensen komen nu ook zelf sneller naar p&o toe, want door de geleverde meerwaarde zijn we zichtbaarder.’

Leermoment?
‘Medewerkers en managers zitten in de waan van de dag van het primaire proces. Al vroeg in mijn carrière besefte ik dat p&o vanuit een heel ander perspectief kijkt. Daardoor is het een rustpunt, waar naar je geluisterd wordt en waar je adviezen en steun kunt krijgen. Wat de rollen zijn van p&o, dat was een leermoment.’

Waarom lid van HRbase?
‘Het is voor mij een kennisbank en een plek waar mijn vakgenoten hun visie geven.’

Reageer op dit artikel