nieuws

Personeel Martinair aangeslagen door sanering

Organisatie & Strategie

Personeel Martinair aangeslagen door sanering

De aangekondigde sanering bij luchtvaartmaatschappij Martinair maakte een gevoel van machteloosheid los bij de vierhonderd werknemers. ,,De klap kwam hard aan'', zei Swen Laarveld van vakorganisatie De Unie donderdag.

De Unie wil alles doen om het personeel ,,in een veilige haven te loodsen'', aldus Laarveld. Nu na 52 jaar het doek valt voor Martinair wil de vakbond met de KLM-top ,,werken aan een zachte landing zonder gedwongen ontslagen".

Martinair stopt met haar passagiersactiviteiten en gaat verder als de vrachtmaatschappij in de AirFrance-KLM groep. Het einde van een stukje nationale trots, zegt Laarveld . ,,Een enorme dreun voor de mensen bij Martinair, maar dit besluit geeft ze wel toekomstperspectief. De KLM verwacht het komende jaar groei, dus er kan voor iedereen een plek gevonden worden in de KLM-familie."

Reageer op dit artikel