nieuws

80 procent droomt van ander beroep

Organisatie & Strategie

Vier op de vijf werknemers verlangt naar een heel ander beroep. De droom om eigen baas te worden leeft sterk bij mensen in loondienst.

80 procent droomt van ander beroep

Dit blijkt uit onderzoek van www.werksite.nl. Van alle duizend deelnemers aan het onderzoek zei 80% een overstap naar een ander beroep serieus te overwegen. Belangrijkste redenen zijn de behoefte aan ruimte voor zelfontplooiing, afwisselend werk en vrijheid. 65% van de respondenten ambieert een toekomst als zzp'er.

Hoewel de meeste werknemers het liefst voor zichzelf zou beginnen, is voor een kwart van hen de stap naar ondernemerschap te groot. Ongeveer 15% gaat voor een tussenoplossing, door naast zelfstandig ondernemen ook parttime in dienst te willen zijn bij een werkgever. Meestal blijkt de werkgever ook de eerste opdrachtgever van de zzp'er.

De opleidingsachtergrond blijkt het belangrijkste obstakel bij het maken van een carri√®switch. Vooral mensen met kinderen en een hypotheek beginnen liever niet aan een nieuwe studie.  

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels