nieuws

En de winnaar is…FrieslandCampina

Organisatie & Strategie

En de winnaar is…FrieslandCampina

Zuivelbedrijf FrieslandCampina heeft de P&O Proffie 2010 gewonnen, dé vakprijs voor excellent personeelsbeleid. Hrm zorgde er voor veel effectieve integratietrajecten die een snelle eenwording tussen voormalige aartsrivalen Friesland Foods en Campina mogelijk maakten. De HR-Innovatieprijs, de prijs voor vernieuwende en verfrissende hr-initiatieven, ging naar Ingram Micro.

Op 7 oktober waren na diverse selectierondes nog vijf kandidaten over: naast FrieslandCampina waren dit de Nederlandse Spoorwegen, Heinz Nederland, Imtech Infra en de KLM. Na een laatste presentatie van deze vijf kanshebbers in Kasteel Amerongen riep de jury FrieslandCampina tot winnaar uit. Doorslaggevend is de zeer proactieve en strategische rol van hrm in het fusietraject. Naast de integratietrajecten zorgde hrm voor een compleet nieuwe belonings- en beoordelingsstructuur en ontwikkelde het een nieuw leiderschapsprogramma voor de managers.
Ingram Micro werd de verrassende winnaar van de HR-Innovatieprijs. De hr-professionals van deze groothandel in hard- en software weten ondanks beperkte middelen medewerkers op een creatieve en effectieve manier aan zich te binden. De organisatie heeft veel aandacht voor persoonlijke groei en dankzij een slim opleidingenbeleid kunnen medewerkers zich er goed ontwikkelen, aldus de jury.
Behalve de prijsuitreiking bood de bijeenkomst ook een uitgelezen kans om te netwerken en te leren van best practices.

Reageer op dit artikel