nieuws

Gebrekkige vacaturesites gezinsvriendelijke werkgevers

Organisatie & Strategie

Bedrijven die zich profileren als gezinsvriendelijk attenderen werkzoekenden op hun website onvoldoende op de parttime mogelijkheden. Dat concludeert Moedercontracten.nl op basis van een onderzoek van 100 'werken bij' sites in de maand oktober.

Gebrekkige vacaturesites gezinsvriendelijke werkgevers

 70 % van de bedrijven doet geen melding van parttime banen op de eigen website en bij 74 % kan er zelfs niet gezocht wordt op parttime banen. 

Slechts 6 % van het totale vacature aanbod op deze websites betreft een parttime functie terwijl ruim 30 % van de Nederlandse werknemers tussen de 25 en 55 jaar parttime werkt. Volgens Moedercontracten.nl zoekt ongeveer 70 % van de hoogopgeleide vrouwen tussen 25 en 55 jaar online naar een parttime baan. Als de gezinsvriendelijke bedrijven deze groep wil bereiken, zullen ze hun online uitingen moeten aanpassen, aldus de conclusie van het onderzoek.
.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels