nieuws

‘Soms zou ik wel met ze willen ruilen’

Organisatie & Strategie

‘Soms zou ik wel met ze willen ruilen’

Hoe is het om de directiekamer te verwisselen voor de realiteit van de werkvloer? In het tv-programma Undercover Boss zet Veronica elke week een directeur met zijn poten in de modder. In IntermediairPW vertellen zij hoe ze dat hebben ervaren. Deze week: Inge van Kemenade, directeur/eigenaar van winkelketen Topshelf Megastores.

De gedrevenheid van de medewerkers krijgt extra aandacht sinds de opnames. ‘Ik heb het mt al bijeengeroepen en we gaan praten met alle storemanagers en met marketing. Ik ben heel blij met de gedrevenheid van de medewerkers, maar het leidt er ook toe dat ze soms dingen aan klanten vertellen die niet horen bij de visie van Topshelf. Je merkt dat dingen die wij in de top bedenken niet altijd de werkvloer bereiken.’
Van Kemenade hecht belang aan de kinderopvang die haar winkels bieden aan klanten. Voor het programma moest ze daar zelf ook mee aan de slag. Ze kwam erachter dat iets wat een goed idee lijkt in de directiekamer, voor medewerkers niet altijd even geslaagd is. ‘Ik bedenk dan dat het leuk is om popcorn aan te bieden, maar in de praktijk levert dat enorm veel rommel op.’
Als de undercoverbelevenis iets heeft opgeleverd, dan is het wel dat Van Kemenade weer beseft hoe leuk ze het werken in de winkel vindt: het contact met de klanten, de onderlinge collegialiteit. ‘Ik heb mijn bedrijf van scratch opgebouwd. Vijftien jaar geleden stond ik zelf in de winkel. Zo af en toe zou ik nog wel willen ruilen met de mensen die er nu werken; een leven zonder agenda en mail.’

Reageer op dit artikel