nieuws

‘Nieuwkomers voelen zich hier welkom’

Organisatie & Strategie

Wie geven er gezicht aan hrm? IntermediairPW portretteert elk nummer een opmerkelijke collega uit HRbase, het grootste online netwerk voor p&o’ers in Nederland.

‘Nieuwkomers voelen zich hier welkom’

Via welke stappen bent u op deze functie beland?
‘Ik heb een tijd als recruiter gewerkt bij Thomas Cook. Daarvoor deed ik tijdelijke hr-klussen via FunktieMediair/MinuteMatch. Dat was heel afwisselend, de plek varieerde van een woningcorporatie tot de KLM. Maar op een gegeven moment miste ik de verbinding met collega’s en ik wilde ook de resultaten zien van mijn werk. Daarom wilde ik graag weer voor één organisatie werken.’

Mooiste prestatie?
‘Ik heb voor mijn huidige werk een introductieprogramma voor nieuwe medewerkers gemaakt. Alle nieuwkomers krijgen een interne coach die hen wegwijs maakt, en ze mogen twee keer een halve dag meelopen op een afdeling die relevant voor hen is. Daarnaast is er voor nieuwe medewerkers een bijeenkomst met de directeur, waar ze hun frisse ideeën kunnen spuien. Het programma is heel goed ontvangen, mensen zeggen dat ze zich welkom en professioneel behandeld voelen.’

Leermoment?
‘Ik heb ooit tijdens een sollicitatiegesprek niet goed genoeg doorgevraagd, waardoor we niet de juiste persoon aannamen. Dat doe ik sindsdien anders, want veel mensen maken hun cv mooier dan het in werkelijkheid is. Ik vraag door op behaalde resultaten en check ook altijd referenties.’

Waarom lid van HRbase?
‘Het is een handige manier om kennis en ervaring te delen. We willen een leefstijlbeleid binnen onze organisatie introduceren. Ik ben benieuwd hoe andere p&o’ers dat aanpakken.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels