nieuws

Driekwart CFO’s wil nog meer snijden

Organisatie & Strategie

Meer dan driekwart van de bedrijven moet nog verder in de kosten snijden om reorganisaties te laten slagen. Bedrijven hebben het afgelopen jaar vooral de kaasschaaf gehanteerd zonder structurele verbeteringen te bereiken.

Driekwart CFO’s wil nog meer snijden

Dit blijkt uit onderzoek van Hay Group en Martin Ward Anderson onder ruim 100 CFO's, dat vandaag bekend is gemaakt.   Hay Group en Martin Ward Anderson hebben gezamenlijk onderzoek uitgevoerd en ruim 100 Nederlandse CFO's ondervraagd naar de effecten van hun reorganisaties van het afgelopen jaar. CFO's zeggen dat de genomen maatregelen vooral korte termijn resultaatverbeteringen hebben gebracht. Uit het onderzoek blijkt verder – nu het stof is neergedaald – dat motivatie en kwaliteit van arbeid serieus schade hebben opgelopen.

Een ruime meerderheid (60%) van de ondervraagde CFO's heeft het afgelopen jaar een reorganisatie geleid als gevolg van de recessie. Men geeft aan dat hierdoor meer focus en slagvaardigheid bij bedrijven is ontstaan. 52% geeft aan de strategie te hebben herzien en (weer) meer aandacht te richten op de markt (57%) en de core business (70%). Daarnaast hebben veel bedrijven de crisis aangegrepen om vereenvoudiging aan te brengen in organisatiestructuur (52%). Samen met terugbrengen van het personeelsbestand (gemiddeld 15%) heeft dit bij meer dan de helft van de bedrijven geleid tot verhoging van de productiviteit en winstgevendheid per medewerker.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels