nieuws

HRM’er gelooft niet in glazen plafond

Organisatie & Strategie

HRM’er gelooft niet in glazen plafond

HRM'ers denken niet dat mannelijke werknemers in het voordeel zijn. Niet het glazen plafond, maar een oneerlijke verdeling van de taken thuis zorgt ervoor dat er geen balans is tussen mannen en vrouwen op de werkvloer.

Dat schrijft Personnel Today op basis van onderzoek van Robert Half. 78 procent van de 180 ondervraagde HRM'ers gelooft niet dat mannen bevoordeeld worden. Toch zegt 42 procent dat vrouwen minder promotiekansen hebben. 36 procent denkt dat vrouwen meer hechten aan een gezonde balans tussen werk en privé en daarom minder carrière maken.

Phil Sheridan, directeur van Robert Half UK, noemt de resultaten bemoedigend, maar zegt dat er nog alle reden is alert te blijven op gelijke kansen voor mannen en vrouwen. 'Bedrijven moeten regelmatig hun beleid met betrekking tot opvolging en beloning herzien, en ervoor zorgen dat vrouwen eerlijk en gelijk worden behandeld, met inachtneming van hun familie- en sociale verplichtingen.'

Reageer op dit artikel