nieuws

Kwart HRM’ers moet gokken naar personeelsbestand

Organisatie & Strategie

Kwart HRM’ers moet gokken naar personeelsbestand

Meer dan een kwart (28%) van de Nederlandse HR-professionals heeft onvoldoende inzicht in de personele samenstelling om snel te kunnen anticiperen op veranderende omstandigheden.

Dat blijkt uit onderzoek van softwareleverancier VDD IQware.

78 procent van de respondenten verwacht meer handvatten voor het HR-beleid te krijgen wanneer alle personeelsdossiers niet individueel, maar als één geheel worden geanalyseerd. VDD IQware doet onderzoek naar het gebruik van het personeelsdossiers. Eerder werd al bekend dat werkgevers de hierin opgeslagen informatie nauwelijks gebruiken voor hun talentmanagement.

Serge Leclercq, commercieel directeur van VDD IQware: 'Dat een kwart van de HR-professionals nog onvoldoende inzicht heeft in de personele samenstelling  binnen de organisatie is opmerkelijk. Bovendien is het voor veel bedrijven niet eenvoudig om met één druk op de knop gegevens uit hun personeelsdossiers te halen, terwijl uit ons onderzoek blijkt dat die behoefte er wel is. Vaak komt dat omdat dossiers niet digitaal zijn of omdat er geen sprake is van uniformiteit in informatie in de dossiers.'

Leclercq waarschuwt dat bedrijven kansen laten liggen doordat er te weinig bekend is over de samenstelling van het personeelsbestand. 'Dit kan zaken als talentmanagement en levensfasebewust personeelsbeleid flink in de weg staan.'

Reageer op dit artikel