nieuws

Onbeschoftheid regeert op de werkvloer

Organisatie & Strategie

Onbeschoftheid regeert op de werkvloer

Werknemers worden steeds onbeleefder, stellen Amerikaanse en Canadese psychologen. 80 procent van de werknemers is getuige van horkerigheid op de werkvloer. Zoals wel vaker krijgt de economie de schuld.

Jeannie Trudel van de Indiana Wesleyan University-Marion zegt tegen USA Today dat het moeilijk is om op te treden tegen de teloorgang van goede omgangsvormen. 'Je weet niet of iemand doelbewust onbeschoft is, of dat hij een keer uit zijn slof schiet. Het is een probleem dat er in sluipt.'

Haar collega Paul Fairlie van de Universiteit van Toronto zegt dat als bedrijven afdelingen sluiten en werknemers met minder mensen hetzelfde werk moeten doen, beleefdheid onder druk komt te staan. 'Er is een hogere werkdruk, mensen werken langere uren. Als je de inflatie meeweegt, dan verdienen mensen nu minder dan aan het eind van de jaren '60. Veel mensen werken veel harder. Ze hebben veranderende functiebeschrijvingen en minder duidelijkheid over hun rol. Dus een groeiende groep mensen ervaart zijn werk steeds meer als een schadelijk fenomeen.'

Reageer op dit artikel