nieuws

Vriendschap telt pas bij succes

Organisatie & Strategie

Vriendschap telt pas bij succes

Wie een goede verstandhouding wil opbouwen met zijn collega's, kan maar beter op zijn tellen passen. Eenderde van de werknemers meldt het aan zijn baas wanneer een collega ernstig onderpresteert. Oók wanneer hij bevriend is met die collega.

Dat schrijft Personnel Today op basis van internationaal onderzoek van Monster. 4 procent van de ondervraagden is bereid een  slecht presterende vriend voor de wolven te gooien als hij daar persoonlijk voordeel van denkt te hebben. 27 procent verklikt een vriend als de prestaties van het hele team lijden onder diens falen.

58 procent van de ondervraagden toont zich echter loyaal aan zijn vrienden. Deze respondenten zeggen hun collega's juist te willen helpen wanneer deze in de problemen komen. Vooral in Azië zijn werknemers bereid voor elkaar in de bres te springen, 62 procent helpt een bevriende collega wanneer deze worstelt met zijn werk.
In de Verenigde Staten daarentegen zijn werknemers (37%) het meest geneigd elkaar erbij te lappen wanneer het teamwerk in gevaar komt.

Reageer op dit artikel