nieuws

Amerikaanse werknemers verspelen een miljard

Organisatie & Strategie

Amerikaanse werknemers verspelen een miljard

Het verslavende spelletje Angrybirds kost Amerikaanse werkgevers gezamenlijk meer dan een miljard dollar.

Dat schrijft Nu.nl op basis van onderzoek door het Amerikaanse blad The Atlantic. Het spelletje verslaat daarmee patience als grootste tijdverspiller.Slapeloosheid, het veranderen van wachtwoorden en ziek op het werk verschijnen kosten eveneens een vermogen aan uitbetaald arbeidsloon.

Amerikanen spelen met zijn allen een slordige 866 miljoen uur per jaar het spelletje Angrybirds. The Atlantic gaat ervan uit dat 5 procent van die tijd onder werkuren valt. Met een gemiddeld loon van 35 dollar per uur, levert dit een schadepost van ruim een miljard dollar op.  

Reageer op dit artikel