nieuws

AWVN geeft prijs aan modernste werkgever

Organisatie & Strategie

AWVN geeft prijs aan modernste werkgever

AWVN, de grootste werkgeversvereniging van Nederland, kent vanaf dit jaar jaarlijks een prijs toe aan de modernste werkgever van Nederland. De ‘Prijs voor Modern Werkgeverschap’ wordt begin 2012 voor het eerst uitgereikt tijdens een nieuw evenement voor werkgevers.

De nieuwe prijs is de opvolger van de AWVN-innovatietrofee, een prijs die het afgelopen decennium jaarlijks werd uitgereikt. Voor de ‘Prijs voor Modern Werkgeverschap' komen in aanmerking succesvolle bedrijven die zich onderscheiden door modern en vooruitstrevend personeelsbeleid. Eind november worden de kandidaten gepresenteerd.

Volgens directeur Arbeidsvoorwaardenbeleid, Hans van der Steen, was het concept van de innovatietrofee te smal geworden. ‘We hebben fantastische bedrijven in de schijnwerpers gezet, maar het begrip innovatie alleen dekt de lading niet meer. Sociale innovatie was lang de term waarmee vooruitgang en productiviteitsgroei werd aangeduid. Wij denken dat in de post-crisis-economie de toon zal worden gezet door bedrijven die op alle terreinen duurzaam opereren. Dus niet alleen op milieugebied, maar óók op het gebied van arbeidsverhoudingen en werkgeverschap. Wij willen dat type bedrijf voor het voetlicht brengen. Want voorbeelden werken beter dan wat dan ook.'

Volgens Van der Steen hangt de beslissing om een prijs in te stellen voor werkgeverschap in de brede zin van het woord direct samen met het sociaal manifest dat AWVN en de vakbonden begin dit jaar publiceerden. ‘Modern werkgeverschap betekent duurzame arbeidsverhoudingen. Dat staat voor gedeelde belangen tussen werkgever en werknemer. Dat is de belangrijkste strekking van het manifest.'

Reageer op dit artikel