nieuws

CFO’s zetten rem op recruitment

Organisatie & Strategie

CFO’s zetten rem op recruitment

Ruim een derde van de financiële topmannen in Europa zegt de komende tijd minder mensen aan te zullen nemen. De verwachte groei in fulltime werknemers en uitzendkrachten is voor de komende twaalf maanden respectievelijk -0.5 procent en -5.4 procent.

Dat blijkt uit de nieuwste resultaten van de CFO Survey, uitgevoerd door Universiteit van Tilburg en Duke University. De CFO's verwachten een recessie. Wereldwijd tonen de financiële topmannen zich somber over de economie, maar in de VS en Azië wordt nog steeds groei verwacht in werkgelegenheid, investeringen en winst.

Reserves
Vooral in Europa gaat het ook op bedrijfsniveau een stuk minder goed dan vorig kwartaal. Ruim 40 procent geeft aan pessimistischer te zijn over de vooruitzichten van het eigen bedrijf. De economische onzekerheid en moeilijke kredietmarkten maken dat bedrijven massaal financiële reserves opbouwen, wat ten koste gaat van potentiële economische groei. Ruim 40 procent van de CFO's zegt de investeringsplannen te hebben teruggeschroefd in de afgelopen drie maanden.

Tekort aan werknemers
Zelfs wanneer bedrijven investeringskansen zien, zijn ze niet in altijd staat daar gevolg aan te geven vanwege een tekort aan werknemers, tijd om het project te managen en expertise.

Reageer op dit artikel