nieuws

Expat wil meer waardering bij thuiskomst

Organisatie & Strategie

Expat wil meer waardering bij thuiskomst

42 procent van de West-Europese expats vindt dat bij thuiskomst de in het buitenland opgedane ervaring onvoldoende wordt gewaardeerd. 62 procent vindt de terugkeer naar het thuisland moeilijk.

Dat schrijft 6 Minutes op basis van een studie van Berlitz in samenwerking met BVA en de Cercle Magellan. De meerderheid van de expats is jong (70 procent is jonger dan 40), man (69 procent) en hoog opgeleid (72 procent heeft een masteropleiding of hoger). Overigens is het aandeel vrouwen sinds de vorige studie in 2010 wel met 11 procent gestegen.

Westerse expats zien hun verblijf in het buitenland veelal als een avontuur of een springplank naar de rest van hun loopbaan. Slechts 17 procent ervaart het als een professionele verplichting. Van de expats van Japanse afkomst voelt 62 procent zich verplicht om naar het buitenland te gaan.

Tweederde van de West-Europese expats zou liever helemaal niet teruggaan naar het thuisland.  81 procent vindt dat hun bedrijf hen onvoldoende helpt om weer de aarden naar terugkeer. Slechts 30 procent van de werkgevers houdt rekening met de functiewensen van terugkerende expats. Het gevolg is dat 62 procent van hen bij terugkeer verandert van werkgever.

Reageer op dit artikel