nieuws

Vrouw neemt roer over bij IBM

Organisatie & Strategie

Vrouw neemt roer over bij IBM

IBM krijgt voor het eerst in haar 100-jarig bestaan een vrouw aan de top. Op 1 januari neemt de 54-jarige Virginia Rometty de leiding van het bedrijf over van Samual J. Palmisano.

Vrouwen zijn schaars aan het roer van de multinationals en zeker in de ict. Naast IBM worden momenteel nog Xerox en HP geleid door een vrouw.

Rometty wordt geroemd om haar tomeloze inzet, enthousiasme en analytische vermogens, Zelf draait ze erg lange werkdagen, en van haar medewerkers eist ze hetzelfde, aldus persbureau Reuters. Rommety studeerde computerwetenschappen en elektronica. Ze is al sinds 1981 in dienst van IBM, eerst als systems engineer en later bij IBM's Consulting Group. Sinds 2009 is ze senior vice-president voor verkoop, marketing en strategie.

Rometty gaat het beleid dat Palmisano heeft opgezet verder uitvoeren. Daaronder valt onder meer het Smarter Planet-initiatief dat ict combineert met vraagstukken rondom verkeer, gezondheidszorg, energie en voedsel.

Reageer op dit artikel