nieuws

HRM’ers zorg houden hun cijfers geheim

Organisatie & Strategie

De transparantie van zorginstellingen over het gevoerde beleid is op veel onderdelen goed op orde. Maar informatie over hun beoordelingssysteem voor medewerkers, medisch specialisten en andere zorgprofessionals houden ze liever voor zich.

HRM’ers zorg houden hun cijfers geheim

Dit blijkt uit de benchmark ‘Governance in de zorg' van Ernst & Young waarbij de jaarverslagen 2009 van de 100 grootste zorginstellingen zijn beoordeeld. De onderzochte instellingen zijn niet alleen terughoudend met informatie over hun beoordelingssystemen. De zorginstellingen geven te weinig inzicht in gemiddelde wachttijden en verpleegduur, maar ook het opnemen van sterftecijfers in het jaarverslag blijkt voor ziekenhuizen nog altijd gevoelig te liggen.

Het jaarverslag van het Martini Ziekenhuis is als beste beoordeeld. Bert Hilverda, sectorvoorzitter Health Care van Ernst & Young: 'Het Martini Ziekenhuis heeft dit jaar grote stappen gemaakt. Vorig jaar stond het Martini Ziekenhuis nog op een 33ste positie, dit jaar scoren zij maar liefst op vieraandachtgebieden de maximale score op opzet jaardocument, bezoldiging, zorg en productie en ICT.'

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels