nieuws

Baas ‘dumpt’ oudere werknemer nog veel te snel

Organisatie & Strategie

Werkgevers die denken dat oudere werknemers eigenlijk afgeschreven moeten worden, zorgen er zelf voor dat die voorspelling uitkomt. Werknemers waarin niet wordt geïnvesteerd, raken gefrustreerd door de negatieve houding van hun werkgever, waarna ze inderdaad minder flexibel en minder creatief worden.

Baas ‘dumpt’ oudere werknemer nog veel te snel

Direct leidinggevenden spelen een cruciale rol bij het bieden van mogelijkheden om de balans tussen werk en privé te bewaken en de inzetbaarheid te bevorderen. Van der Heijden: 'Pas als de direct leidinggevende gelooft in de mogelijkheden voor het bevorderen van een duurzame inzetbaarheid wordt arbeidsparticipatie tot op hogere leeftijd gestimuleerd. (…) Zolang leidinggevenden oudere werknemers ‘op een zijspoor rangeren', vanwege de vermeende afname in hun loopbaanpotentieel, is de kans klein dat de hoeveelheid doorwerkers toe zal nemen.'

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels