nieuws

Leiders en HR kraken leiderschapsprogramma’s

Organisatie & Strategie

Minder dan een kwart van de Britse HR-professionals gelooft dat het eigen leiderschapsprogramma ‘hoogst effectief’ is en één op de vijf vindt het programma zinloos.

Leiders en HR kraken leiderschapsprogramma’s

Dat blijkt uit onderzoek van het Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), zo meldt de Britse website HRZone. Van de ondervraagde leiders vindt ongeveer een derde zichzelf heel goed. Maar de studie, getiteld ‘UK Highlights: Global Leadership Forecast', laat zien dat de voormannen- en vrouwen ook niet zoveel vertrouwen hebben in leiderschapsprogramma's. Van de leiders en HR-professionals denkt 38% dat het leiderschapsontwikkelingsprogramma hoogst effectief is. Onder de eerste groep meent 20% dat het programma ineffectief is, onder de HR-professionals is dit 24%. Opvallend is dat slechts 20% van de HR-professionals meent dat ze zeer goed in staat is om vacatures voor leiderschapsposities goed in te vullen.

Vanessa Robinson, hoofd  HR practice van CIPD, constateert dat de budgetten voor leiderschapsprogramma's krap blijven de laatste jaren. Ze betreurt dat want effectieve leiders kunnen volgens haar het verschil in succes of falen bepalen. Om succesvol te zijn moeten organisaties transparanter zijn in hun besluitvormingsproces en gezamenlijke betekenisvolle waarden creëren, meent zij. Aan het onderzoek deden 56 HR-professionals en 367 leiders in Groot-Brittanië mee.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels