nieuws

Vakantie is binnen een dag vergeten

Organisatie & Strategie

Hoe ontspannen de vakantie ook was, 40 procent van de Nederlanders is dat uitgeruste gevoel al na een dag werken kwijt. De belangrijkste reden daarvoor is het niet kunnen overzien van de grote hoeveelheid werk bij terugkomst, zo geeft 35 procent van de ondervraagden aan.

Vakantie is binnen een dag vergeten

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van DYMO onder 777 Nederlanders in de leeftijd van 25 tot 65 jaar. Behalve de grote hoeveelheid werk bij terugkomst, speelt opruimen en archiveren een rol. Zo geeft slechts 23 procent van de ondervraagden aan dat zij hun zaken voor de vakantie goed archiveren, zodat zij na hun vakantie alles gemakkelijk terug kunnen vinden.Het ontbreekt de ondervraagden echter niet aan goede voornemens. Een op de vijf Nederlanders is van plan in de toekomst zijn werk beter te organiseren om het vakantiegevoel langer vast te houden.

'Het ervaren van een hoge werkdruk past bij deze huidige tijd. In deze economische crisis neemt het aantal fte's af, terwijl de werkdruk gelijk is gebleven of soms zelfs toeneemt. Van een werknemer wordt dan ook tegenwoordig veel gevraagd. Je moet efficiënt kunnen werken om de werkdruk het hoofd te bieden. Slim organiseren en archiveren is daarom niet alleen vlak voor de vakantie van belang, maar is het hele jaar door een noodzaak. Dat kan het verschil maken, weten wij uit ervaring. Orde op je bureau geeft overzicht en rust. Daardoor kan men het vakantiegevoel echt langer vasthouden', aldus Sarah Vermeiren, Channel Marketing Manager DYMO Benelux.

Overigens blijkt uit het onderzoek dat een opgeruimd bureau voor 16 procent van de Nederlanders geen enkele soelaas biedt. Zij raken hun vakantiegevoel per direct kwijt omdat ze hun werk gewoon niet leuk vinden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels