nieuws

Boze bazen moeten vaker sporten

Organisatie & Strategie

Sport en lichamelijke inspanningen zorgen ervoor dat managers hun stress minder botvieren op werknemers. Dat blijkt uit onderzoek van de Northern Illinois University.

Boze bazen moeten vaker sporten

De onderzoekers vroegen studenten die fulltime werkten hoe zij werden behandeld door hun leidinggevenden. De managers op hun beurt werden ondervraagd over hoe vaak zij sportten en hoe gestrest ze waren op het werk. 

Jenny Hoobler, professor aan de Universiteit van Illinois en co-auteur van het onderzoeksrapport zegt dat meer sporten niet alleen goed is voor de managers, maar dat de hele organisatie profiteert van een beter werkklimaat. Uit het onderzoek blijkt dat sporten de stress niet verminderd, maar er wel voor zorgt dat managers hun frustraties niet uitten door hun werknemers slecht te behandelen.

Onderzoeker James Burton zegt in een interview met Medill Reports: 'Onderzoek toont aan dat werknemers die slecht worden behandeld minder zelfvertrouwen hebben en minder medewerkertevredenheid. Dit leidt tot instabiliteit en kweekt een agressieve cultuur.'

Reageer op dit artikel