nieuws

Elfstedenkoorts raakt ook de Friese politie

Organisatie & Strategie

Mochten de gebeden van schaatsminnend Nederland worden verhoord, dan worden bij de Friese politie alle verloven ingetrokken. Als de Elfstedentocht doorgaat, komen naar verwachting minstens 1,5 miljoen bezoekers naar Friesland.

Elfstedenkoorts raakt ook de Friese politie

Een woordvoerder bevestigde tegenover het ANP dat er nog niets vaststaat, maar dat iedereen er rekening mee moet houden dat alles kán gebeuren. De politie heeft een draaiboek klaarliggen en bereidt zich nu al vast voor, op materieel gebied, maar vooral ook als het gaat om personeel.

Het korps telt niet meer dan 1300 agenten, dus als de tocht door gaat, moet er ook een beroep worden gedaan op collega's uit Groningen, Drenthe en medewerkers van andere korpsen.

 

Reageer op dit artikel