nieuws

‘Vrouwen quotum is onvermijdelijk’

Organisatie & Strategie

Britse topvrouwen achten het onvermijdelijk dat er een quotum komt voor vrouwen in de top van het bedrijfsleven. Zonder vastgesteld minimum blijft er een scheve verhouding tussen mannen en vrouwen in de bestuurskamers, zo stellen zij.

‘Vrouwen quotum is onvermijdelijk’

Het Verenigd Koninkrijk kent geen quota, maar wel een streefcijfer. In 2015 moet 25 procent van alle bestuursfuncties worden vervuld door een vrouw. In een onderzoek door consultantsbureau White Water Group zegt tweederde van de ondervraagde topvrouwen dat de situatie sinds het vaststellen van dat streefcijfer niet is verbeterd. 80 procent van de respondenten denkt dat het nog twintig jaar duurt voordat 30 procent van alle topfuncties wordt vervuld door een vrouw, schrijft People Management.

De cijfers van de White Water Group komen op hetzelfde moment als de resultaten van een internationaal onderzoek van adviesbureau Mercer. Hieruit blijkt dat het Verenigd Koninkrijk het aanmerkelijk beter doet dan Nederland. Hier wordt 19 procent van de management- en bestuursfuncties vervuld door vrouwen, in het Verenigd Koninkrijk is dat 28 procent. Binnen de EMEA-landen staat Nederland alleen boven landen als Egypte, Quatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië.

Reageer op dit artikel