nieuws

Werknemer krijgt meer vertrouwen dan CEO

Organisatie & Strategie

Organisaties die het vertrouwen van consumenten willen winnen, moeten hun medewerkers goed behandelen en dat ook heel duidelijk communiceren.

Werknemer krijgt meer vertrouwen dan CEO

Dat blijkt uit de Edelman Trust Barometer. 64 procent van de ruim 25 duizend ondervraagden in een internationaal onderzoek zegt meer vertrouwen te hebben in een bedrijf dat er een fatsoenlijk personeelsbeleid op na houdt. Maar slechts 27 procent heeft daadwerkelijk vertrouwen in het goede werkgeverschap van bedrijven.

Het vertrouwen in overheden en ambtenaren is overal sterk gedaald. Nederland hoort bij de laatste tien zogenaamde trusters, landen waar een meerderheid van de burgers nog vertrouwen heeft in de overheid. Maar het percentage is ook bij ons gedaald van 73 procent in 2011, tot 61 procent in 2012.

Het grote publiek heeft al evenmin fiducie in de waarheidslievendheid van CEO's. Alleen 'mensen zoals ik' en gewone werknemers van bedrijven worden nog op hun woord geloofd.

Reageer op dit artikel