nieuws

Werksfeer ziek bij Groninger Museum

Organisatie & Strategie

De werksfeer in het Groninger Museum is totaal verziekt. 'Interne conflicten en onderlinge haatgevoelens' beheersen de agenda. Dit schrijft Henk van Os (73), voormalig directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Werksfeer ziek bij Groninger Museum

Hij schrijft dit volgens de Volkskrant in een nog vertrouwelijk advies aan het Groningse gemeente- en provinciebestuur. Gemeenschappelijke inzet is, zo meldt Van Os volgens de Volskrant, een onbekend fenomeen in de Groningse cultuurtempel. Personeel werkt elkaar tegen. Vooral de conservatoren worden verdeeld door een 'interne stammenstrijd'. Wie daartussen probeert te bemiddelen, krijgt verwijten naar het hoofd geslingerd.

Tijdelijk museumdirecteur George Verberg zou de slechte sfeer willen doorbreken door personeel intensiever te laten aansturen door afdelingshoofden. Goed plan, vindt Van Os, ware het niet dat juist de beoogde afdelingshoofden voor een belangrijk deel verantwoordelijk zijn voor de verziekte sfeer. Hen aanstellen als leidinggevende is 'vragen om permanente problemen'.

Lees het volledige bericht op vk.nl

Reageer op dit artikel