nieuws

Geen baangarantie voor werknemers TNT Express

Organisatie & Strategie

De werknemers van TNT Express hoeven na de overname van door UPS niet bang te zijn voor hun arbeidsvoorwaarden – die blijven gelijk. Maar of iedereen zijn baan behoudt, is nog niet duidelijk.

Geen baangarantie voor werknemers TNT Express

Dit maakte TNT Express maandag bekend. De Amerikanen betalen overigens 5,16 miljard euro voor TNT Express, of 9,50 euro per aandeel. Door het samengaan, ontstaat een concern met een jaaromzet van 45 miljard euro. Bij TNT Express werken 77.000 mensen, waarvan zo'n 4.000 in Nederland.

De bedrijven wilden dus geen uitspraken doen over eventuele ontslagen bij TNT Express na de overname. 'Het is daar nog veel te vroeg voor', aldus topman Scott Davis van UPS. De bedrijven willen 4 jaar de tijd nemen om te integreren. UPS zal wel de huidige rechten van TNT-medewerkers respecteren, zo gaf het concern aan, en wil in Nederland een 'center of excellence' creëren op het vlak van onder meer marketing en sales.

Reageer op dit artikel