nieuws

Sit-ups doen voor verkeerde begroeting

Organisatie & Strategie

Het Amerikaanse modehuis Abercrombie & Fitch krijgt van alle kanten kritiek omdat een vestiging in Italië zijn personeel sit-ups zou laten doen wanneer zij een fout maakten.

Sit-ups doen voor verkeerde begroeting

Volgens een uitgelekte interne e-mail  uit april vorig jaar zouden de kledingverkopers dit volgens de vestigingsmanager moeten doen als zij een klant niet op de juiste manier begroetten. Volgens een reactie van de manager zou de ‘straf' een goed resultaat voortbrengen bij het personeel, namelijk dat het zou leren van de fouten.

De Italiaanse vakbond zei hierover in de Britse krant Daily Mail: ‘Als dit het Amerikaanse model is, hebben wij niks van ze te leren.' Volgens de woordvoerster van de vakbond zou het de waardigheid van het personeel aantasten.

Volgens het modelabel is dit het voorval een mislukte poging tot team-building en is het regime gelijk gestopt zodra het hoofdkantoor ervan had gehoorde. Dit is niet de eerste keer dat Abercrombie & Fitch in opspraak komt. Het is bekend dat de winkelketen er een personeelsbeleid op na houdt dat sterk gericht is op uiterlijk en heeft al meerdere rechtszaken wegens discriminatie aan zijn broek gehad.

Reageer op dit artikel